Nashville Predatorsin suomalaisvahti Juuse Saros pelaa elämässä kautta. 21-vuotias maalivahti on tehnyt kovaa tulosta siirryttyään vuosi takaperin Pohjois-Amerikkaan.

Viime aikoina myös NHL:n puolella uskomattomia otteita esittänyt Saros on pelannut suurimman osan ajastaan AHL:n puolella. Siellä hän on torjunut 51 ottelustaan peräti 40 voittoa, jonka myötä hänet on valittu AHL:n vuoden tulokkaaksi ja tämän vuoden tähdistöotteluun.

Saroksen katse on nyt kuitenkin nyt NHL-paikan vakiinnuttamisessa, joka näyttää juuri nyt täysin mahdolliselta Pekka Rinteen takana varamaalivahdin roolissa. Suomalaislupaus on pelannut tällä kaudella NHL:ssä kahdeksassa ottelussa häikäisevällä torjuntaprosentilla 95,70, jonka lisäksi päästettyjen maalien keskiarvo on 1,25.

– Hän pelasi todella hyvin AHL:ssä, mutta sitten pitää päästä tänne (NHL:ään) ja hyödyntää näitä mahdollisuuksia.

– Hän on tehnyt niin. Hänellä on ollut loistava vuosi tähän mennessä, Predatorsin päävalmentaja Peter Laviolette kehui The Tennesseanin haastattelussa.

Saroksen onnistumisissa onkin paljon hyvää, sillä seuralla on nyt kakkosvahti jota voi luotettavasti käyttää Rinteen huilivuoroilla.

– Olen alkanut saamaan hieman luottamusta. On mukavaa nähdä, että he luottavat minuun, Saros kommentoi tilannettaan seurassa.

Lähde: The Tennessean