Edmonton Oilersin farmijoukkue Bakersfield Condorsissa tällä hetkellä pelaava Jesse Puljujärvi on aloittanut AHL-uransa mainiosti. Suomalaislupaus on onnistunut pääsemään jokaisessa pelissään tehopisteille.

Puljujärvi aloitti uransa rapakon takana NHL:ssä, jossa hän pelasi 41 ottelusta 28, eli hän oli 13 kertaa katsomon puolella. Tämän jälkeen 18-vuotias hyökkääjä lähetettiin farmiin, jossa hän on pelannut nyt neljässä ottelussa tehoin 1+3.

Suomalaishyökkääjän lähettäminen farmiin kesti monen mielestä liian pitkään, mutta kun se tapahtui, huokaisi moni helpotuksesta. Nuorelle hyökkääjälle AHL on hyvä sarja monessakin suhteessa, ja samaa mieltä on myös Bakersfield Condorsin päävalmentaja Gerry Fleming.

– Hän totuttelee vasta amerikkalaiseen pelitapaan. Hän on täällä saadakseen peliaikaa ja ylivoimavastuuta, jonka myötä myös itseluottamustaan takaisin, Fleming kommentoi radiokanava 630 Ched Sportille.

Kehitettävää riittää – suunta kuitenkin oikea

Puljujärvi on tullut joukkueeseen mainiosti sisään ja valmentaja on huomannut, että kehitettävää riittää vielä monella osa-alueella. 18-vuotiaalla suomalaislupauksella on kuitenkin valoisa tulevaisuus edessään.

– Joskus on tultava hakemaan vauhtia AHL:stä, oli syy sitten mikä tahansa. Hänellä on iso kroppa ja loistava laukaus. Hänellä on paljon positiivisia asioita pelaamisessaan.

Puljujärven lähettämiselle on siis syynsä, mutta Flemingin mukaan yksi tavoite on selvä.

– Yritämme saada hänet takaisin NHL:ään.

Lähde: 630 Ched Sport