Patrik Laineen laukaus puhututtaa ympäri Pohjois-Amerikkaa. 18-vuotiaan suomalaisen kuti on niin hyvä, että sellaisia nähdään vain harvoilla pelaajilla.

Laine tykitti lauantaina NHL:n tähdistötapahtuman taitokisoissa toiseksi kovimman laukauksen, kun mittariin tärähti lukema 163 km/h. Kovempaa laukoi vain Montreal Canadiens -puolustaja Shea Weber.

Laine kertoikin, että hän on itse opetellut laukomaan kotinsa takapihalla, jossa kiekkoja oli ämpärissä noin 50 kappaletta. Suomalaistähden jotkut laukaukset painuivat aina välillä aidan toiselle, eikä naapuri tykännyt asiasta.

– En ole harjoittelut tekniikkaa tai muuta sellaista paljoa. Minä vain lauoin ja opettelin takapihallani, kuinka vedetään. Olen aina ollut hyvä laukomaan ja olen aina tehnyt paljon maaleja, Laine kommentoi.

Suomalaishyökkääjän laukaus tunnettaan jo hyvin NHL-kaukaloissa, vaikka hän pelaa vasta ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa. Laineen laukausta on aika ajoin verrattu Washington Capitalsin Aleksandr Ovetshkinin laukaukseen, eikä turhaan – seuran ykkösvahti Braden Holtby on nimittäin samoilla linjoilla.

– Hän laukoo kuin Ovie (Ovetshkin). Hän tulee olemaan pitkään vaarallinen ja aiheuttamaan meille painajaisia, maalivahti kommentoi.

Lähde: National Post