Suomi joutuu taistelemaan MM-kisaprojektinsa kanssa yllättävää haastajaa vastaan. Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela vahvistaa Leijonat.comille, että kisat myönnetään joko Suomelle tai Valko-Venäjälle.

Mikäli kisat tulevat Suomeen, toimisi pelipaikkoina Helsinki ja Tampere. Yksi valttikortti valinnassa on se, että Tampereella odottaa vuoteen 2022 mennessä valmistuva uusi jäähalli.

– Kisat eivät ole mitenkään selviö. Tästä tulee varmasti tasainen vääntö. Meidän piti ensin tehdä hyvä kisahakemus ja nyt hyvä esitys, Nummela kiteyttää Leijonat.comille.

Kiekkopomo uskoo, että Suomella on hyvät mahdollisuudet isännyyteen. Kova kiekkomaa nauttii luottamusta maailmalla kaikessa tapahtumien järjestämisessä.

– Maailmalla on jännitteitä, uhkia ja jopa terrorismia. Meidän turvallisuustilanne on siinä suhteessa yksi maailman parhaista. Se puhuu varmasti Suomen puolesta, Nummela pohtii.

Toinen etu on kiekkoinnostus. Kuten tunnettua, on jääkiekko täällä suuressa arvossa.

– MM-kisat näkyisivät varmasti Suomen katukuvassa. Meidät tunnetaan urheilukansana ja erityisesti kiekkokansana. Hallit ovat varmasti täynnä ja tunnelmaa on, Nummela muistutti.

– Ja kuten muissakin tapahtumissa, meidät tunnetaan tunnollisena järjestäjänä. Se mitä sovitaan, pitää myös. Hommat hoituu.

Lopullinen päätös tehdään toukokuun lopulla, kun IIHF-pomot istuvat alas vuosittaisen kokouksen puitteissa.