SM-liiga on vahvistanut antaneensa Ilvekselle 100 000 euron sakot.

Syynä kovaan rangaistukseen on Ilveksen tekemä sopimus Jokerit-pelaaja Michael Keräsen kanssa. Taitava hyökkääjä siirtyi kesken kauden KHL-seurasta Ilveksen riveihin.

SM-liiga paljasti tiedotteessaan tehneensä ennen kautta herrasmiessopimuksen, joka estää SM-liigajoukkueita tekemästä sopimuksia Jokerit-pelaajien kanssa. Nyt Ilves rikkoi tuon säännön.

– Liigaseuroilla on sopimus, jonka tavoitteena on estää tilanne, jossa joku liigan joukkueista on farmijoukkueen kaltaisessa suhteessa Jokereihin tai KHL:ään. Tällä yhteisesti hyväksytyllä sopimuksella halutaan turvata kansallisen jääkiekon pääsarjan elinkelpoisuus, tiedotteessa avataan.

Sääntöä on kritisoitu jo rajusti. Liigan tiedotteessa lähetettiin piikki Jokereiden suuntaan. Sarjajohdossa ei olla tyytyväisiä helsinkiläisseuran temppuun hypätä monikansalliseen sarjaan.

– Suomalainen liigakiekko on ammattimaista liiketoimintaa, jossa johdon tehtävä on turvata toiminnan positiivinen kehitys. Jokerien yllättävä päätös kolme vuotta sitten aiheutti Liigalle selviä liiketoimintariskejä. KHL on Liigan kilpailija, ja Liigan ja sen seurojen johdon tehtävänä on löytää keinot pärjätä tässä kilpailussa. Liigan tavoitteena on tuottaa parasta mahdollista kiekkoviihdettä kannattajille.