Suomalaisvahti Tomi Karhunen on äitynyt vuoden 2017 puolella komeaan vireeseen Kunlun Red Starin maalilla.

Vahti torjui tuoreimman voittonsa lauantaina, kun Kunlun nappasi tärkeät pisteet 4-2-vierasvoitolla Metallurg Novokuznetskista. Karhuselle merkattiin voiton yhteydessä 24 torjuntaa. Voitto kaunisteli jo suomalaisen muuten komeaa alkua vuodelle.

Kunlun-vahti on torjunut tämän vuoden puolella yhteensä 13 peliä. Torjuntaprosentti näissä peleissä on komea 94,0. Näissä peleissä tilille on kertynyt myös kaksi nollapeliä.

Väkisin kohti pudotuspelejä

Jo ennen kautta KHL:n heittopussiksi leimattu Kunlun on tekemässä melkoista jymy-yllätystä. Kiinalaistulokas on marssimassa väkisin sarjan pudotuspeleihin.

Joukkue majailee tällä hetkellä itäisen konferenssin kuudennella sijalla. Vaikka sijoitusta voi pitää yllätyksenä, on se silti täysin ansaittu. Kiinalaistulokas on napsinut läpi kauden häkellyttävän tasaisesti pisteitä sarjassa.

Joukkueesta löytyy paljon SM-liigasta tuttuja nimiä. Ryhmän tehokkain pelaaja on ollut SaiPasta tuttu Chad Rau, joka on nakuttanut tähän mennessä tehot 19+18=27. Joukkueen ykköspakki on Tuukka Mäntylä. Pippurinen pakki on iskenyt kiinalaisseuran riveissä mainiot tehot 10+13=23.