Jokereiden kolmen pelin vierasreissu KHL:ssä sujui täydellisesti, kun helsinkiläisryhmä nappasi kolmannen voittonsa putkeen kaatamalla Avtomobilistin lukemin 3-1.

Pudotuspelipaikoista taisteleva ryhmä nappasi sunnuntaisen voiton myötä tärkeästä vierasreissustaan täydet yhdeksän pistettä. Joukkueen yksi sankareita oli pitkästä aikaa tolppien väliin osunut Sakari Salminen. Leijonista tuttu taituri katkaisi samalla 14 peliä kestäneen maalittoman putkensa.

Hyökkääjän edellinen maali oli joulukuun lopulta. Kuiva putki oli harvinaisen pitkä juonikkaalle Salmiselle.

– Aikamoista Via Dolorosaa on ollut, kun en ole saanut mistään sisään. Hienoa oli onnistua, Salminen summasi voittopelin jälkeen viitaten Jerusalemin vanhassa kaupungissa olevaan kuuluisaan katuun.

Ote pudotuspelipaikkaan

Voitto oli Jokereille maukas. Joukkue majailee nyt läntisessä konferenssissa seitsemännellä sijalla. Joukkue taistelee HK Vitjazin ja HK Sotshin kanssa viimeisistä kahdesta pudotuspelipaikasta.

Eroa yhdeksäntenä olevaan Sotshiin on kuusi pistettä. Venäläisjoukkueella on kaksi peliä vähemmän pelattuna. Jokereilla on edessään vielä kaksi runkosarjapeliä. Vastaan asettuu kotona Neftehimik Nizhnekamsk ja Ak Bars Kazan.