30-vuotias Leo Komarov on yksi Toronto Maple Leafsin kokeneimmista pelaajista. Tällä kaudella hän on saanut seurata vierestä tulokaslauman esiinmarssia joukkueessaan. Kiitos Auston Matthewsin, Mitch Marnerin,William Nylanderin ja Nikita Zaitsevin Toronto ja Komaron aivan uuden tilanteen edessä.

– Tilanne on erilainen kuin aiemmin. Viime vuonna meillä oli pari ketjua jotka pystyivät tekemään tulosta, nyt meillä on neljä hyvää ketjua, joista jokainen voi tehdä tulosta, Komarov sanoi Canoe.comin haastattelussa.

Loppujen lopuksi siitä ei ole pitkä aika, kun Komarov itse oli tuore kasvo Torontossa. Yhtäkkiä hän onkin kokeneen lauman kaitsija. Hän tuntuu viihtyvän nuorukaisten keskellä paremmin kuin hyvin. Toki joukkueen menestyksellä voi olla osuutta asiaan.

– Meillä on on loistava joukkuehenki. Vitsailemme ja nauramme paljon. Täällä on todella hyvä olla, Komarov sanoi.

– Nuorukaisetkaan eivät ole liian itserakkaita ja he ovat hyviä tyyppejä myös kaukalon ulkopuolella. Pyrimme auttamaan heitä mahdollisimman paljon.

Nuoruuden energiaa

Torontolla on oiva mahdollisuus selvitä pudotuspeleihin. Loppukauden pitää kuitenkin sujua hyvin. Tällä hetkellä Toronto on divisioonassaan kolmantena.

Tämä kausi on ollut osoitus siitä, että uudelleenrakennuksen keskellä myllertävä joukkue on matkalla oikeaan suuntaan. Joukkue on ollut tällä kaudella nälkäinen ja taistelutahtoinen. Tämä johtuu osittain taatusti nuoruuden energiasta.

– Nuoret pelaajat tuovat energiaa ja tekevät valtavasti töitä. Silloin kaikki pelaajat alkavat arvostaa heitä, ja valmentajat myös, Komarov sanoi.