Minnesota Wildin ja Detroit Red Wingsin välisessä sunnuntai-iltana Suomen aikaa pelatussa ottelussa nähtiin kenties NHL-kauden törkein tempaus. Detroit Red Wingsin ruotsalaishyökkääjä Gustav Nyquist sekosi, ja löi mailalla Minnesotan Jared Spurgeonia kasvoihin silmittömän kovaa.

Stadium

@Stadium
How many games should Gustav Nyquist be suspended for after this NASTY high stick?

Tempaus lytättiin nopeasti sosiaalisessa mediassa, jossa video törkyilystä on levinnyt laajalti. Kiekkoraamattu TheHockeyNews arvioi, että muutoin puhtaana pelaajana tunnettua Nyquistia saattaa odottaa kuluvan NHL-kauden pisin pelikielto.

– Siivosta historiasta huolimatta, Nyquistille saatetaan langettaa koko kauden pisin pelikielto, sivustolla kirjoitetaan.

Ottelun jälkeen ruotsalainen selitteli tilanteen olleen vahinko.

– En tietenkään yrittänyt tehdä sitä. Mailani jäi jumiin. Yritin päästä tasapainoon. Se näytti pahalta, mutta olen onnellinen että hän on kunnossa.

Pitkästä pelikiellosta kielii se, että Nyquist kutsuttiin liigan kurinpitovaliokunnan toimesta kuultavaksi paikan päälle tempauksensa johdosta. Yleensä pelaajia haastatellaan puhelimitse. NHL:ssä ei ole tällä kaudella jaettu kuin maksimissaan kuuden ottelun mittainen pelikielto

– Vaikka Nyquist kutsuttiin paikan päälle, se ei automaattisesti tarkoita kuutta ottelua pidempää pelikieltoa, sivustolla muistutetaan.