Patrik Laine taistelee tiukasti tulokkaiden maalipörssin voitosta. Tällä hetkellä maalipörssiä johtaa Laineen kovin kilpakumppani, ensimmäisenä viime kesän varaustilaisuudessa varattu, Auston Matthews.

Matthews on tehnyt yhden maalin enemmän kuin Laine. Hänen saldonsa on 27 maalia, kun Laineella on viime yön hattutempun myötä kasassa 26 maalia.

Matthews on tarvinnut 27 maalin tekemiseen 55 ottelua. Laine on viimeistelly maalin vähemmän 51 otteluun.

Viime yönä Laine olisi voinut nousta takaisin piikkipaikalle, mutta myös Matthews oli maalivireessä. Hän viimeisteli kaksi osumaa, kun Toronto kaatoi New York Islandersin peräti 7-1.

Pistepörssi

Tulokkaiden pistepörssiä sen sijaan johtaa Toronton toinen supertulokas Mitchell Marner. Taistelu myös tämän tilaston piikkipaikasta on tiukka. Marnerilla on 55 otteluun 15+33=48 pistettä. Laineella on piste vähemmän (26+21=47), ja Matthews hengittää puolestaan Laineen niskaan pisteen päässä (27+19=46).


Lue kaikki Patrik Laine -uutiset täältä.