Jokereiden runkosarja päättyy torstaina, kun Helsingissä vastaan asettuu itäisen konferenssin jättiläinen Ak Bars Kazan. Helsinkiläisjoukkue tarvitsee ottelusta vähintään kaksi pistettä, jotta paikka pudotuspeleissä varmistuu.

Vastustajan leiristä löytyy kuitenkin puolustaja, josta voi olla Kazanille hyötyä. Atte Ohtamaa edusti nimittäin kaksi edelliskautta Jokereita ennen siirtymistään Kazaniin.

– On ollut hauskaa, ja on hauskaa olla Suomessa. Runkosarja on lopuillaan, joten tekee hyvää käydä täällä tässä välissä ja palata takaisin Venäjälle keskittymään pudotuspeleihin, Ohtamaa sanoi Jokereiden tiedotteessa.

Kazanilaisjoukkue on erittäin tiivisti puolustava joukkue, sillä se on päästänyt sarjassa vähiten maaleja. Se on kuitenkin ajautunut kolmen ottelun tappioputkeen, johon se hakee nyt muutosta. Joukkue on varmistanut jo oman konferenssinsa kolmossijan.

– Tosi hyvä juttu, että pelasimme eilen Ufaa vastaan ja nyt Helsingissä. Molemmat vastustajat taistelevat kynsin ja hampain pleijaripaikasta, ei meille voisi olla parempia loppupelejä valmistautua pleijareihin. He laittavat kaiken likoon, ja me olemme hävinneet viime pelit. Meidän on pakko alkaa parantamaan ja saada varmuus, että olemme valmiita, kun pleijarit alkavat, Ohtamaa sanoi.

Erittäin vahva nippu – joka ei kuitenkaan pullistele supertähtiä

Ak Barsia valmentaa Venäjän maajoukkuettakin luotsannut Zinetula Biljaletdinov, veskareita opastaa suomalaisvalmentaja Ari Moisanen ja fysiikkkaharjoitteista vastaa amerikkalainen Brandon Bovee. Kasassa on monipuolinen ja moderni paketti eri kulttuureista.

– Mielenkiintoista vaihtelua, kun olen koko aiemman urani pelannut Suomessa. Pääsääntöisesti meillä on hyvä paketti. Tiivis puolustus ja viisikkopeli, joihin olemme pystyneet nojaamaan. Etunamme on, että joukkueemme ei pullistele supertähtiä, vaan meillä on neljä laadukasta kenttää, hyvä systeemi ja hyvät maalivahdit. Sehän sopii Pekka Peruspakille erittäin hyvin, Ohtamaa kuvaili.

Jokerit hyökkääjää Ak Bars Kazanin kimppuun kello 18.30.

Lähde: Jokereiden tiedote