Helsingin Jokereiden pudotuspeliurakka alkoi tappiolla, kun TsSKA Moskova nappasi 4-2-kotivoiton.

Ottelu alkoi helsinkiläisjoukkueen kannalta mallikkaasti, kun Brian O’Neill niittasi kiekon maaliin vain reilun puolen minuutin pelin jälkeen. Osuma kuitenkin hylättiin, sillä peli oli pistetty jo poikki aiemmin.

Tämän jälkeen isäntäjoukkue iski tehokkaasti. Ensin Bodgan Kiselevich vei TsSKA:n 1-0-johtoon ylivoimalla, ja muutama minuuttia tästä Greg Scott lisäsi kotijoukkueen johdon jo 2-0:aan.

Toisessa erässä Jokerit piristyi ja se saikin reilun puolen tunnin pelin jälkeen ansaitun palkinnon. Antti Pihlström avasi narripaitojen maalihanat takatolpalta, johon loistavan syötön tarjoili Marko Anttila.

Kavennusmaalin iloa ei kestänyt kuitenkaan kauaa, sillä vajaat viisi minuuttia tästä Kiselevich osui ottelussa toistamiseen.

Päätöserässä mahdollisuuksia nousta tasoihin– TsSKA kesti

Päätöserässä Jokerit sai 52 peliminuutin jälkeen mahdollisuuden kavennukseen, kun Tommi Huhtalalle määrättiin rangaistuslaukaus. Tästä tilanteesta Huhtala ei saanut kiekkoa maalia ja numerot pysyivät muuttamattomia.

Hetkeä myöhemmin kuitenkin tärähti. Puolustaja Ville Lajusen tykki puhui reilut viisi minuuttia ennen erän loppua ja kiekko painui vastustamattomasti etukulmasta sisään.

Kavennuksen jälkeen narripaidat hakivat vielä nälkäisesti tasoitusta, mutta isäntäjoukkue piti helsinkiläisjoukkueen poissa maalipaikoilta. Viimeinen niitti tuli tyhjiin Vladimir Zharkovin toimesta 36 sekuntia ennen päätössummeria.

Tämän jälkeen tunteet leimahtivat kaukalossa kunnolla, kun peräti 12 pelaajaa päätyi nujakoiden jälkeen rangaistusaitioon. TsSKA:lta lähti viisi ja Jokereilta peräti seitsemän pelaajaa rauhoittumaan jäähypenkin puolelle.

Moskovalaisjoukkue siirtyi sarjassa 1-0-johtoon. Joukkueet kohtaavat Moskovassa uudelleen jo torstaina kello 16.00 Suomen aikaa.