Kevään lähestyessä myös tulevat MM-kisat lähestyvät yhä nopeammin.

Tänä vuonna kisat pelataan Keski-Euroopassa. Leijonat avaa turnauksensa Pariisissa. Tämän ohella turnauksessa kiekkoillaan myös Kölnissä.

Vaikka kisoihin on vielä aikaa, on leijonavalmennus tehnyt läpi vuoden merkintöjä kisajoukkuetta ajatellen. Leijonat.com esittelee potentiaalisen pelaajarungon, josta tuleva kisajoukkue rakennetaan.

Ensimmäisenä vuorossa on maalivahtiosasto, johon riittää tuttuun tapaan kohtuullisesti tunkua. Euroopassa pelaa muutama huippukautta pelaava torjuja. Tämän ohella myös NHL:stä on vapautumassa näillä näkymin ainakin muutama maalivahti. Listalle ei ole nostettu esimerkiksi Pekka Rinnettä tai Juuse Sarosta, joiden edustama Nashville Predators on marssimassa pudotuspeleihin.

Euroopan tarjonta:

Mikko Koskinen, Pietarin SKA

Kenties paras Euroopassa pelaava suomalaisvahti. Vaikka SKA:n tähtisikermän takana ei ole aina helppo pelata, Koskinen on osoittanut silti pystyvänsä torjumaan kovien paineiden keskellä. Isokokoiseksi vahdiksi yllättävän aggressiivinen torjuntatyyli – sen takia torjunnat näyttävät välillä jopa haparoivalta.

Joni Ortio, Skellefteå

NHL:n jättänyt Ortio on rauhallinen vahti, joka on torjunut myös tällä kaudella mainiosti leijonapaidassa. Ruotsissa isossa roolissa pelaava vahti on vahva kandidaatti myös MM-kisoja ajatellen.

Juha Metsola, Amur Habarosvsk

Kaukana Venäjällä torjuva Metsola torjui myös tämän kauden vakuuttavalla tasolla. Vaikka Amur ei selvinnytkään pudotuspeleihin, voi vahti olla tyytyväinen omaan tekemiseensä. Hyvästä vireestä kertoo myös se, että Metsola on kiinnostanut myös KHL:n huippuseuroja.

Harri Säteri, HK Vitjaz
Onko Säteri yllätysnimi kevättä ajatellen? Vitjazin maalilla mainiosti pelannut suomalaisvahti on päässyt myös tällä kaudella kokeilemaan Leijonissa. Mikäli muilla huippunimillä ei tartu, voi Säteri nousta korkealle myös kevättä ajatellen.

Mahdolliset NHL-avut:

Tuukka Rask, Boston Bruins

Boston Bruins taistelee tiukasti vielä paikoista pudotuspeleihin. Tällä hetkellä (23.2.) pudotuspeliviivan alapuolella oleva joukkue voi nousta nopeasti vielä kiinni pudotuspelipaikkoihin. Mikäli Bruins ei nouse kevään tosipeleihin mukaan, on Rask yksi potentiaalinen nimi maajoukkueen matkaan.

Kari Lehtonen, Dallas Stars

Entä mitä tekee Starsin kritisoitu suomalaiskaksikko? Lehtonen on päässyt torjumaan varsinkin keväällä paljon – otteet ovat ailahdelleet kehnon Starsin mukana. Mikäli motivaatio on kunnossa, voisi onnistunut MM-matka antaa kaudelle mukavan lopun.

Antti Niemi, Dallas Stars

Niemen kohdalla pätevät samat sanat. Peliaika on ollut kortilla Starsin maalilla, joten väsymystä vahti ei ainakaan koe. Mikäli MM-kisat nappaavat, voi tässä olla yllättävä vahvistus Leijoniin.