Patrik Laine ja Auston Matthews kamppailevat tällä hetkellä aivan rinta rinnan tulokkaiden pistepörssin ykköspaikasta. Näyttäisi siltä, että maaliviivan ylittää ensimmäisenä Laine.

Sekä Laine että Matthews ovat iskeneet tällä kaudella 30 maalia ja antaneet 24 maalisyöttöä. NHLSuomi.com-sivusto laskeskeli loppukauden pisteodotuksia yhteen, ja tulos on suomalaisittain mukavaa kuultavaa: Laineesta on tulossa ykkönen.

Laine on tehnyt pisteistään suuremman osan kotiotteluissa, kun taas Matthews on tehokkaampi vieraskaukaloissa. Laineella on jäljellä 12 koti- ja seitsemän vierasottelua. Matthews puolestaan pelaa vielä (jos ei loukkaannu) kymmenen koti- ja 11 vierasottelua. Matthewsilla on siis jäljellä kaksi ottelua enemmän kuin Laineella, mutta silti suomalaissensaatio on vetämässä pidemmän korren.

Tasaisen vauhdin taulukolla Laine iskee vielä tehot 12+8, jotka nostavat hänen kokonaispottinsa lukemiin 42+32=74. Matthews puolestaan viimeistelee ennusteen mukaan vielä kymmenen maalia ja antaa kahdeksan maalisyöttöä. Näin ollen hän häviäisi Laineelle kahden maalin verran.

Jos Laine pystyy tuosta vielä hieman kiristämään tahtiaan, hän nousee suorastaan uskomattomaan piste per peli -tahtiin. Tällä hetkellä laitahyökkääjä on yhden pisteen perässä tuosta tahdista.

Lue koko analyysi NHLSuomi.comin sivuilta.