KHL:n pudotuspelit ovat monen suomalaisen osalta jo paketissa, mutta sarjan suurin yllättäjä Kunlun Red Star sinnittelee vielä.

Suomalaispelaajien varaan rakennettu joukkue on pudotuspelisarjassaan tappiolla voitoin 1-3, mutta se on ymmärrettävää, kun vastassa on hallitseva mestari Metallurg Magnitogorsk. Kiinalaisseura on laittanut Magnitogorskin kuitenkin yllättävän tiukoille.

Tiistaina Red Star nappasi ottelusarjan ensimmäisen voittonsa, kun peräti viisi suomalaista pääsi tehopisteille. Ottelussa puolustaja Tuukka Mäntylä syötti kaksi osumaa. Kokeneelle puolustajalle tämä oli vain jatkoa aiemmalle vireelle, sillä hän on tehnyt nyt kolmeen pudotuspeliotteluun jo tehot 2+4. Tämän lisäksi yhden ottelun hän on huilannut pelikiellon vuoksi.

Mäntylä on tehojensa myötä noussut pistepörssissä peräti neljänneksi , eikä matkaa ykköseen, SKA Pietarin Jevgeni Dadonoviin ole kuin kaksi pistettä. Venäläishyökkääjä on takonut neljään peliin tehot 4+4.

Suomalaispuolustajan vire voi hyytyä silti lyhyeen, sillä Magnitogorsk saattaa jo seuraavassa ottelussa lähettää Red Starin pitkälle kesälomalle.