Nashville Predatorsin kakkosmaalivahdiksi tällä kaudella noussut Juuse Saros kehittyy valtavalla tahdilla ykkösvahti Pekka Rinteen varjossa.

21-vuotias Saros on pelannut tällä kaudella mahtavasti niin AHL:n kuin NHL:n puolella. Nuoren suomalaisen otteet eivät ole jääneet keltään huomaamatta ja hänelle on vaadittu medioissa lisää vastuuta. 34-vuotias Rinne kun ei ole enää niin vakuuttava kuin muutama vuosi takaperin.

Sarosta on epäilty yläasteikäisestä lähtien liian pieneksi, ja SM-liigassa pelatessaan useat uskoivat, ettei hänestä koskaan tulisi NHL-tason maalivahtia. 178-senttinen maalivahti on kuitenkin hiljentänyt otteilaan epäilijänsä.

– En ole koskaan ollut pisin kaveri. Olen kuullut noista (pituuden puute) jutuista 14-vuotiaasta lähtien, joten olen tottunut siihen. Joskus siitä voi saada jopa lisämotivaatiota, Saros kommentoi NHL.comin sivuilla.

Saros tehnyt valtavan vaikutuksen – poikkeuksellisia kykyjä

Suomalaislupaus on tehnyt otteillaan valtavan vaikutuksen muun muassa Predatorsin maalivahtivalmentajaa Chris Masoniin, joka toimi itse aiemmin urallaan NHL-maalivahtina. Masonin mukaan Saroksen vahvuudet ovat poikkeuksellisessa kyvyssä lukea ja reagoida ympärillä tapahtuviin asioihin. Suomalainen on tämän lisäksi todella urheilullinen.

– Rehellisesti sanoen, hän on yksi parhaista maalivahdeista, joita olen koskaan nähnyt. Jos yrittäisin olla maalivahti uudelleen, yrittäisin jäljitellä mitä Juuse Saros tekee, Mason hehkutti NHL.comissa.

Saros on pelannut tällä kaudella 15 NHL-ottelua ja hänen torjuntaprosenttinsa on komea 92.90.