HIFK:n huippulupaus saattaa yllättää kaikki NHL:n varaustilaisuudessa – ”Voi olla suuri nousija”

© Kuva: Juha Tamminen

Sportnetin tuorein tulevan kesän NHL-varaustilaisuuden arvio tuli julkisuuteen keskiviikkona. Sivuston tunnettu toimittaja Jeff Marek uskoo peräti viiden suomalaispelaajan tulevan varatuksi NHL:ään ensimmäisellä kierroksella.

Kesäkuussa järjestettävästä varaustilaisuudesta on tulossa monien arvioiden perusteella loistava suomalaissilmin. Tuoreimman listauksen mukaan Marerk uskoo, että Eeli Tolvanen varataan seitsemäntenä, Miro Heiskanen (13.), Juuso Välimäki (14.), Kristian Vesalainen (21.) ja Urho Vaakainen (22.).

Arviossa kaikkien muiden suomalaisten varausnumero on heikentynyt viime listauksesta, paitsi HIFK-puolustaja Heiskasen.

– Lähes kaikki seurat TOP 10:nnestä ovat seuranneet häntä viime aikoina. Hänestä voisi tulla suuri nousija varauspäivänä, Marerk uskoo.

Heiskanen on pelannut tällä kaudella SM-liigassa 37 ottelussa, joissa hän on viimeistellyt tehot 5+5.