NHL:n maaliahneimmat pelaajat iskevät yhteen – Patrik Laine kohtaa Sidney Crosbyn

© Kuva: Getty Images

Ensi yön NHL-kierroksella on tarjolla todellinen herkkupala, kun Pittsburgh Penguins kohtaa vieraskaukalossa Winnipeg Jetsin. Samalla katse kiinnittyy maalipörssin ykkösen Sidney Crosbyn ja kakkosen Patrik Laineen kohtaamiseen.

NHL:n maalipörssiä hallitsee tällä hetkellä Crosby, joka on takonut jo 34 maalia. Vasta 18-vuotias Laine roikkuu kuitenkin iskuetäisyydellä, sillä hän on tehtaillut tulokaskaudellaan jo uskomattomat 32 maalia. Kyseinen kaksikko kilpailee tällä hetkellä runkosarjan maalipörssin voitosta.

Tehopisteiden valossa Penguinsin kanadalaistähti on selvästi Lainetta edellä, mutta vertailun vuoksi voit alta tarkastella pelaajien tämänhetkistä eroa toisiinsa.

Crosby vs. Laine

Crosbylla 58 ottelua          Laineella 59 ottelua
34 maalia                             32 maalia
35 syöttöä                            27 syöttöä
69 tehopistettä                   59 tehopistettä
11 ylivoimamaalia              8 ylivoimamaalia
5 voittomaalia                     5 voittomaalia
1 jatkoaikamaali                 1 jatkoaikamaali
22 jäähyminuuttia             22 jäähyminuuttia

Joukkueet lähtevät otteluun melkoisen erilaisista asetelmista, sillä Penguins on 66 ottelun jälkeen 88 pisteellään itäisessä konferenssissa kolmantena.

Jets sen sijaan majailee 67 ottelun jälkeen 66 pisteellään läntisen konferenssin kymmenentenä. Viimeiseen pudotuspelipaikkaan joukkueella on matkaa viisi pistettä, mutta pelattuja pelejäkin on takana kaksi ottelua enemmän kuin edellä olevilla.

Jetsin ja Penguinsin välinen kohtaaminen käynnistyy Suomen aikaa torstain puolelle kello 03.00.