Toronto Maple Leafsin päävalmentaja Mike Babcock paljasti viikonloppuna medialle, että seura harkitsi vuoden 2015 NHL-varaustilaisuudessa tosissaan Sebastian Ahoa.

19-vuotias suomalainen varattiin NHL:ään lopulta toisen kierroksen alkupuolella numerolla 35, kun Carolina Hurricanes varasi hänet. Numerolla 34 Maple Leafs olisi voinut varata suomalaisen, mutta he päätyivät lopulta puolustaja Travis Dermottiin.

– Muistan hänet varaustilaisuudesta siitä, että hän oli todella hyvä pelaaja, ja sellainen, jonka varaamista todella harkitsimme, Babcock totesi medialle Toronto Sunin mukaan.

Maple Leafs teki ainakin lähivuosien perusteella valtavan virheen valitessaan Dermottin Ahon sijasta. Suomalaishyökkääjä on nimittäin takonut NHL:ssä jo 20 maalia ja 18 maalisyöttöä, kun Dermott ei ole edes debytoinut NHL:ssä. Hän on pelannut tällä kaudella AHL:ssä 45 ottelussa, joissa hän on tehnyt tehot 4+17.