HC Davosin riveissä kiekkoilevan Tuomo Ruudun loukkaantuminen avasi oven toiselle suomalaispelaajalle. Suomessa syntynyt, mutta myös Yhdysvaltojen passin omaava Mike Vaskivuo nostettiin nimittäin ensimmäistä kertaa pelaavaan kokoonpanoon.

31-vuotias Vaskivuo pelasi alkukaudesta neljä ottelua Vaasan Sportin riveissä, mutta miehen 1+1-vuotinen sopimus purettiin ripeää tahti. Tämän jälkeen hän matkasi Sveitsiin, jossa hän on pelannut toiseksi korkeimmalla sarjatasolla HC Thurgaun riveissä.

Lauantaina Davosin lainapelaaja nostettiin lopulta pelaavaan miehistöön neljännessä pudotuspelitaistossa Lausannea vastaan. Kyseisessä ottelussa suomalaishyökkääjä pelasi joukkueensa kolmosketjussa. Vaskivuo suoriutui debyytistään mallikkaasti, sillä hän syötti Davosin 1-0-maalin, jonka viimeisteli sisään Perttu Lindgren.

Davos voitti ottelun selvin numeroin 6-3 ja eteni seuraavalle pudotuspelikierrokselle voitoin 4-0.

Ruudun loukkaantumisesta ei ole paljastettu vielä mitään tietoja, mutta voi olla, että Vaskivuolle on luvassa vastuuta myös jatkossa.