SM-liigakauden runkosarja tuli päätökseensä maanantaina, joten nyt on hyvä aika valita runkosarjan parhaat maalivahdit.

Leijonat.com on valinnut tasaisesta maalivahtijoukosta viisi suurinta onnistujaa, jotka olivat kauden aikana mittaamattoman arvokkaita joukkueilleen.

1. Eero Kilpeläinen – KalPa

Eero Kilpeläinen teki lähes mahdottomasta mahdollista. Kuopiolaisjoukkuetta ei ennustettu missään muualla kuin Kuopiossa kärkitaistoon, mutta niin siinä vain kävi. 31-vuotias Kilpeläinen esiintyi KalPan maalilla erittäin vakuuttavasti ja hänestä huokui itseluottamus ulospäin. 35 ottelussa kuopiolaisten maalilla esiintynyt Kilpeläinen ansaitsee suuren kiitoksen siitä, että KalPan runkosarjasijoitus oli kolmas. Kansainvälisen tason maalivahti.

2. Jussi Rynnäs – Kärpät

Oululaisjoukkue alisuoritti varsinkin alkukaudesta ja näytti jo pahimmillaan siltä, ettei joukkuetta nähdä kevään pudotuspeleissä. Kärpissä tasonsa läpikauden pitäneiden pelaajien määrä on laskettavissa yhden käden sormin. Yksi suurimmista tukipilareista oli Jussi Rynnäs, joka antoi joukkueelleen monesti mahdollisuuden voittoon myös heikoimmilla hetkillä. Hilasi Kärpät ansaittua ylemmäksi.

3. Sami Rajaniemi – Jukurit

Yllätysnimi. Jukureita pidettiin kauden alla liian heikkona nippuna SM-liigaan, mutta pian joukkueesta ajateltiin jo toisin. Joukkue taisteli viime hetkille saakka pudotuspeleihin pääsystä. Tähän yksi syy oli loistava maalivahtipeli. Sami Rajaniemi torjui viikinkien maalilla 52 ottelussa, joka oli enemmän kuin kellään muulla SM-liigassa. Mikkeliin täksi kaudeksi saapunut maalivahti nosti tasoaan viime kausista, ja tarjosi mikkeliläisfaneille lukuisia huippuluokan torjuntoja. Hinasi joukkueen lähes sensaatiomaiseen temppuun.

4. Antti Lehtonen – Ilves

Kevään ihme. Nuori Antti Lehtonen pelasi häikäisevän kevätkauden, jonka myötä llves marssi viimeisenä joukkueena pudotuspeleihin. Lehtonen uhkuu valtavaa itseluottamusta, joka lupaa tupsukorville hyvää pudotuspelejä ajatellen. Lehtonen on läpimurron partaalla, eikä virheitä tule enää entiseen malliin. Torjui tärkeimmillä hetkillä vain voittoja. Tulevaisuuden nimi.

5. Dominik Hrachovina – Tappara

Runkosarjan voittaneen Tapparan maalilla 41 ottelua torjunut Dominik Hrachovina on kantanut ennakkoluulottomasti ykkösvahdin viittaa. Toimi vahvan puolustuspelaamisen viimeisenä lukkona. Torjui voittoja enemmän kuin yksikään muu maalivahti torjuntaprosentilla 92,39. Täytti illasta toiseen tärkeimmän tehtävänsä eli antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittamiseen. Tappara ei kaadu keväällä ainakaan tähän mieheen.