SM-liigassa on on nähty kaudella 2016-17 monta hienoa tarinaa.

Leijonat.comin toimitus nostaa runkosarjan päätöksen kunniaksi esille sarjan parhaita TOP5-listojen muodossa. Nyt vuorossa ovat puolustajat.

Viiden kärjestä löytyy nuoruuden intoa sekä kokemuksen tuomaa varmuutta. Leijonapakkien lisäksi listalle mahtui mukaan kaksi meritoitunutta ruotsalaisnimeä.

Runkosarjan viisi parasta puolustajaa:

5. Mathias Porseland, HPK

Kesken kauden Kerhoon palannut puolustaja loisti heti tutussa seurassa. Kiekollisesti taitava puolustaja on yhä kova nimi SM-liigaan. Iso rooli HPK:n tulevassa pudotuspelikeväässä.

4. Miika Koivisto, Jukurit

Yksi kauden suurimpia yllättäjiä on Koivisto, joka oli isossa roolissa liigatulokkaan takalinjoilla. Luova puolustaja teki vihdoin sen läpimurron, jota häneltä odotettiin jo aiempina vuosina Raumalla ja Kuopiossa. Palkittiin otteistaan myös useammalla leijonakomennuksella.

3. Lasse Kukkonen, Kärpät

Kärppien paras teholukema (+17) osoittaa, ettei Kukkonen ole vieläkään hyytynyt huippuvuosistaan. Viisas pakki, jonka tekeminen ei näy aina otsikoissa. Leijonakonkari ansaitsee silti kehut myös tästä kaudesta.

2. Jesse Virtanen, Lukko

Pakkien pistepörssin ykkönen oli ehkä jopa hieman yllättäen Lukko-pakki, jonka ura on ollut viime vuosina jyrkästi nousujohteinen. Kiekon kanssa taitava pakki nousi jo viime kaudella Lukon johtavaksi puolustajaksi – tämä kausi oli tehojen puolesta todellinen läpimurto liigaeliittiin.

1. Henrik Tallinder, TPS

SM-liigan ykköspakki tulee silti Turusta. TPS:n pakiston johtohahmo on kokenut Tallinder, joka on isännöinyt turkulaisten alakertaa NHL-konkarin varmuudella. Monipuolinen pakki on roolissaan omaa luokkaa Suomessa.