Leijonat.com valitsee SM-liigan runkosarjan parhaat pelaajat pelipaikoittain. Nyt vuorossa ovat laitahyökkääjät.

Viiden kärkeen mahtuu paljon leijonakokemusta. Samalla listalle ovat päässeet myös muutama nuorempi suomalaishyökkääjä.

Kuvaavaa on, että listan kaikki viisi nimeä ovat suomalaisia. Tällä kaudella mukaan ei mahtunut yhtään ulkomaalaisvahvistusta.

Runkosarjan viisi parasta laitahyökkääjää:

5. Vili Sopanen, Pelicans

Oman tiensä kulkija. Taiteilija. Vahva kuin härkä. Sopanen on hyökkääjä, joka on noussut viime vuosina kuin varkain SM-liigan eliittiin. Isokokoinen laituri suojaa kiekkoa vahvasti ja rakentaa oivaltavasti peliä. Hyökkääjäjärkäle oli Pelicansin tärkeimpiä pelaajia loppukauden nousussa kuuden parhaan joukkoon.

4. Veli-Matti Savinainen, Tappara

Savinainen oli johdattamassa Tapparaa runkosarjan voittoon. Vahva kausi palkittiin lopulta maalipörssin voitolla. Asennepelaaja, joka on samalla viihdyttävä persoona SM-liigakaukaloihin.

3. Tomi Kallio, TPS

Konkarihyökkääjän voi huoletta nostaa tälle listalle. TPS:n kauden arvokkain pelaaja näytti olevansa yhä eliittiä SM-liigaan. 50 pisteen kausi johdatti TPS:n runkosarjan toiseksi. Tärkeä mentori ja esikuva joukkueensa nuoremmille pelaajille.

2. Henrik Haapala, Tappara

Pistepörssin voittaja ansaitsee paikkansa tällä listalla. Upean läpimurtokauden pelannut Haapala on ollut läpi kauden maagisessa vireessä. Myöhäisherännäinen kiekkotaituri pelasi itsensä tuleviksi vuosiksi isompiin ympyröihin.

1. Mika Pyörälä, Kärpät

SM-liigan ykköslaiturista ei ole silti epäselvyyttä. Monipuolinen Pyörälä on ollut Kärppien tämän kauden johtohahmo. Kokenut hyökkääjä on taikonut pisteitä myös silloin, kun koko muu oululaisjoukkue oli kohmeessa. Iso pelaaja myös kevättä ajatellen.