SM-liigakauden 2016-17 runkosarja saatiin päätökseensä maanantaina.

Leijonat.com on nyt nimennyt runkosarjan suurimmat onnistujat sentteriosastolta. Keskushyökkääjien joukkoon päätyi lopulta niin kokeneita pelimiehiä kuin nousevia tulevaisuuden tähtiä.

SM-liigan runkosarjan parhaat sentterit

5. Juha-Pekka Hytönen – JYP

Juha-Pekka Hytösen kausi ei ollut tasainen suoritus, mutta lopulta JYPin kippari nousi odotetulle tasolleen. Iski mukavasti tehoja, mutta Hytösen arvoa joukkueelle ei pidä mitata tehoissa. Mahtava kahdensuunnan sentteri, joka hoitaa aina ruutunsa tyylikkäästi. Todellinen liideri. Tällaisten pelaajien vuoksi JYP taistelee tänäkin vuonna Suomen mestaruudesta.

4. Jaakko Rissanen – KalPa

KalPan kultakypärä Jaakko Rissanen oli yksi niistä syistä, miksi kuopiolaisjoukkue venyi runkosarjassa peräti kolmanneksi. Otti kehityksessä valtavan harppauksen eteenpäin, joka näkyy myös tehopisteissä. Aiemmin parhaillaan 27 pistettä tehnyt hyökkääjä takoi nyt 43 pistettä. Vahva hyökkäyssuunnan pelaaja omaa huikean syöttötaidon, jonka vuoksi hän on alati vaarallinen. KalPan täsmäase.

3. Antti Suomela – JYP

Antti Suomela (kuvassa) saapui Jyväskylään täksi kaudeksi Espoon Bluesista. Nuoren miehen lahjakkuus oli tiedossa, mutta silti hän pääsi yllättämään. JYP ui pitkään alkukaudesta syvissä vesissä, eikä onnistujia meinannut löytyä. Suomela sen sijaan paukutti tehoja tasaiseen tahtiin ja päätti runkosarjansa upeaan 22 maalin saldoon. Armottomalla asenteella varustettu pelimies sai huippukaudestaan jo yhden palkinnon debytoidessaan maajoukkuepaidassa. Tulevaisuuden nimi.

2. Roope Hintz – HIFK

Roope Hintzin kehityskäyrä osoittaa vahvasti ylöspäin. Loukkaantumiset sotkivat runkosarjaa, mutta vauhtiin päästyään HIFK:n ykkössentteri iski peräti 19 maalia. Taitava ja isokokoinen pelaaja, joka lukee peliä loistavasti. Ei viihdy Suomessa enää pitkään.

1. Jani Lajunen – Tappara

Jani Lajunen on runkosarjan voittaneen Tapparan ykkössentteri. Todellinen joukkuepelaaja, joka tekee rinnallaan viilettävistä pelaajista parempia. Pelasi tehopisteiden valossa uransa parhaimman kauden. Kokonaisvaltainen pelaaja, jollaisen jokainen joukkue tarvitsee. Taistelee vuosittain pääsystä MM-kisakoneeseen. Maisema vaihtunee ensi kaudeksi.

Ehdolla listalle olivat myös Lukon Aleksi Saarela sekä TPS:n Eric Perrin.