USA:n maajoukkueen uhkaama MM-kisaboikotti herättää ristiriitaisia tunnelmia Naisleijonien leirissä.

USA:n joukkue ilmoitti kotikisojensa kynnyksellä, ettei joukkue osallistu lainkaan peleihin, ellei pelaajapalkkiohin saada muutosta. Tilanne on kestämätön koko kisojen kannata: USA kuuluu lajin ehdottomiin suurmaihin.

Suomen leirissä uutinen on otettu harmituksella vastaan. Joukkueen konkari Riikka Välilä kertoi ymmärtävänsä ainakin osittain joukkueen kovaa ratkaisua.

– En ole hirveästi ehtinyt perehtyä tapaukseen. Mutta en usko, että siellä turhan päiten lähdetään tuollaista tekemään. Jos ajatellaan naismaajoukkueen taloudellista asemaa, onhan siellä ihan eri lähtökohdat kuin meillä täällä. Sillä perusteella he pystyvät myös vaatimaan asioita, Välilä summaa Leijonat.comille.

Jos 43-vuotiaalla Välilä ymmärtää ratkaisua, ei 17-vuotias joukkueen nuorin pelaaja Petra Nieminen näe tilannetta samalla tavalla.

– Vähän ristiriitaiset ajatukset koko tapauksesta. Ne ovat heidän omia mielipiteitä – me pelaamme, tulee vastaan sitten kuka tahansa, nuori leijonalupaus muotoilee.

Ymmärrätkö, miksi jenkkitähdet uhkaavat boikotilla?

– En ymmärrä. En lainkaan, Nieminen tyrmää.

Neuvottelut taas käynnissä

Tiistaina USA:sta kuultiin huojentavia uutisia, kun joukkue sekä liiton edustajat aloittivat neuvottelut sovun saamisesta.

Jo 80-luvulla Leijonia edustanut Välilä toivoo että viime vuona MM-kisadebyytin tehnyt Nieminen toivovat molemmat sovun löytyvän pian. USA kuuluu mukaan kotikisoihin.

– Uskon, että siellä tehdään kaikki voittava. Nämä ovat tärkeät kisat heille, joten he varmasti haluavat parhaan joukkueen kisoihin, Välilä kiteyttää.

MM-kisat alkavat 31.3. Naisleijonat lentävät jo keskiviikkona Pohjois-Amerikkaan valmistautuvaan tuleviin kisoihin.

Millä mielin Naisleijonat lähtee tuleviin MM-kisoihin? Lue lisää Välilän ja Niemisen mietteitä myöhemmin Leijonat.comista!