Kanadan OHL:ssä pelaavan Petrus Palmun kevätkausi on ollut uskomatonta aikaa. Vasta 19-vuotias suomalainen on iskenyt tehopisteitä nyt peräti 17 ottelussa peräkkäin.

Palmun pisteputki alkoi 23. helmikuuta, eikä se ole vieläkään päättynyt. 17 otteluun suomalainen on tehnyt älyttömät tehot 15+21=36. Tehopisteitä on syntynyt siis keskiarvollisesti yli kaksi pistettä ottelua kohden.

Owen Sound Attackissa pelaava Palmu ihastutti aiemmin viikolla jääkiekkokansaa ilmaveivimaalilla, jonka hän taiteili neljännesvälierissä Kitchener Rangersia vastaan. Samaisessa ottelussa hän viimeisteli lopulta kolme maalia, jonka lisäksi hän laukoi 16 kertaa.

Owen Sound Attack eteni neljännesvälieräsarjasta lopulta jatkoon voitoin 4-1.

Runkosarjassa Palmu iski tällä kaudella 62 otteluun uskomattomat tehot 40+58=98. Pudotuspeleissä viiteen otteluun hän on viimeistellyt tehot 6+5. OHL:n pudotuspelien pistepörssissä suomalainen on tällä hetkellä kolmantena.

Joensuun Jokipoikien kasvattia ei ole varattu NHL:ään, mutta kuluvan kauden näytöillä paikka jonkin NHL-joukkueen leirityksestä lienee lähes varmaa.