Päätös NHL:n jättäytymisestä pois ensi vuoden alussa Etelä-Korean Peyongchangissa pelattavista olympialaisista on iskenyt kovaa kiekkofaneja kasvoihin. Pelaajien suuresti arvostama turnaus pelataan nyt ilman maailman parhaita kiekkoilijoita.

Suomen joukkueen GM Jere Lehtinen oli pettynyt taalaliigan päätöksestä. Näin myöskään suomalaisia kärkinimiä ei tulla näkemään kantamassa leijonapaitaa olympiakaukaloissa.

– Tämä on harmillinen päätös. Olympialaisista saadaan upea turnaus eurooppalaisillakin kiekkoilijoilla, mutta olisi ollut hienoa nähdä kaikki maailman parhaat pelaajat samassa turnauksessa taistelemassa olympiavoitosta, Lehtinen harmittelee Jääkiekkoliiton virallisella Leijonat.fi-verkkosivustolla.

Neljät olympialaiset pelannut Lehtinen tietää itse mitä merkitsee, kun saa edustaa maataan urheilumaailman perinteikkäimmässä tapahtumassa.

– Olympialaiset pelataan vain joka 4. vuosi ja niiden merkitys on valtava myös pelaajille.

14 kautta NHL:ssä pelannut suomalaislegenda löytää kuitenkin asiasta myös positiivisen puolen.

– Käytännössä päätös nostaa tämän kevään MM-kisojen ja ensi kauden Karjala-turnauksen ja Venäjän EHT-turnauksen painoarvon aivan uudelle tasolle. Näissä tapahtumissa annetaan nyt aidosti näyttöjä olympiavalintoja ajatellen, Lehtinen päättää.

Alkuperäinen uutinen Leijonat.fi-sivustolla.