Pikkuleijonien leirissä tuleviin alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin valmistautuva Eero Teräväinen on viihtynyt juniorisarja USHL:ssä.

Leijonat.com tapasi nuoren suomalaispakin, joka pelaa ensimmäistä kauttaan Lincoln Starsin riveissä. Uusi pelipaikka Pohjois-Amerikassa on maistunut Jokerit-kasvatille.

– Ihan huikeat fiilikset. Meillä on peleissä aina vähintään pari tuhatta katsojaa. Tämä on ollut jo nyt hieno kokemus, Teräväinen summaa Leijonat.comille.

NHL-hyökkääjä Teuvo Teräväisen pikkuveli kehuu sarjan pelityyliä. Kiekko tuo omat haasteensa kiekolliselle pakille, joka on joutunut opettelemaan uudenlaista nopeutta pelaamiseensa.

– Usein vain painetaan ylöspäin ja heitetään kiekkoa päätyyn. Mutta olen sielläkin yrittänyt pelata omilla vahvuuksilla, Teräväinen summaa.

”Ruokaa saa tarpeeksi”

Kaiken tutun jättäminen taakse ei ole mikään helppo päätös. Pohjois-Amerikkaan muuttaminen vaatii myös muuten rohkeutta. Teräväinen myöntää miettineensä ratkaisua pitkään.

– Ei ollut mikään helppo päätös lähteä. Pohdiskelin ja mietin puolesta sekä vastaan – ei ole onneksi tarvinnut katua, puolustaja muistelee.

Miltä elämä Pohjois-Amerikassa on sitten maistunut? Kysymys nostaa leveän virneen Teräväisen suupieliin.

– Ihan samanlainen maa se onneksi on. Ruokaa saa tarpeeksi ja elämä on helppoa. Ja englannin kielikin sujuu jo.

Virta vie rapakon taakse

Teräväinen ei ole ainoa suomalaislupaus, joka jätti SM-liigan juniorisarjat siirtyäkseen rapakon taakse. Virta Pohjois-Amerikkaan tuntuu kiihtyneen viime aikoina nopeasti.

Nuori pakki kertoo ymmärtävänsä, miksi juniorisarjat kiinnostavat suomalaisia. Kokemuksen ohella sarja saattaa avata uudenlaisia mahdollisuuksia.

– Monella nuorella pelaajalla tavoite on NHL:ssä. Sieltä saa enemmän näkyvyyttä sinne – ja pelit valmistavat paremmin NHL:n tyyliseen jääkiekkoon, Teräväinen kiteyttää.

18-vuotias pakki nähdään huhtikuussa maajoukkueen matkassa, kun Teräväinen on Pikkuleijonien MM-leiriryhmässä. Tulevat arvokisat pelataan Slovakiassa.