Leijonien GM Jere Lehtinen ei ole ehtinyt kauheasti seurata Suomessa vellonutta keskustelua NHL-pelaajien kieltäytymisistä.

Usea suomalainen kiekkotähti on joutunut jäämään sivuun maajoukkueesta vammojen tai muiden syiden takia. Sen myötä keskustelu julkisuudessa on ollut ajoittain jopa todella kärkästä.

Esimerkiksi ex-kiekkotähti Juhani Tamminen kritisoi suoraan Patrik Laineen ja kumppaneiden ratkaisua jättää kisat väliin väsymyksen takia (lue uutinen).

Leijonapomo Lehtinen on jutellut lähes kaikkien NHL-tähtien kanssa. Hän kommentoi värikästä keskustelua maltilla.

– Onhan se vähän… itse olen henkilökohtaisesti ollut yhteydessä NHL-pelaajiin ja tänä keväänä on ollut paljon loukkaantumisia sekä monella pelaajalla sopimus katkolla. Ja usein taustalla voi olla myös muita syitä – nämä ovat henkilökohtaisia juttuja ja syitä pitää kunnioittaa, Lehtinen summaa Leijonat.comille.

Suomi on saanut tänä keväänä seitsemän NHL-apua. Se on 2000-luvulla keskimääräisesti hyvä määrä. Keskustelu on ollut silti jo pitkään varsin negatiivinen.

– Se on niin henkilökohtainen juttu. Olen ollut eri pelaajien kanssa tekemisissä, ei tässä ole ollut mitään dramatiikkaa. Viime vuonna oli paljon enemmän – ja toissa vuonna taas vähän vähemmän. Nämä vaihtelevat vuosittain, Lehtinen muistuttaa.

Tämän vuoden kisoissa Leijonien matkassa on useampi nuori NHL-lupaus, joiden parhaat vuodet ovat vasta edessä. Se on Lehtisen mukaan hyvä tilanne.

– Ne ketkä ovat täällä, ovat mukana suurella sydämellä. On tärkeää, että joukkueen pelaajilla on nyt nähdyn kaltainen halu voittaa ja jatkaa pelejään vielä. Nämä pelit ovat ainutkertaisia asioita, kiekkopomo kiteyttää.