PARIISI. Jääkiekon MM-kilpailut käynnistyvät Kanadan osalta tänään todella kovalla ottelulla Tshekkiä vastaan. Joukkueet ovat ennakkoon Pariisissa pelattavan B-lohkon kovimmat joukkueet.

Kanada on voittanut edelliset kaksi MM-kilpailua ja joukkue hakee myös tänä vuonna nälkäisesti sitä kirkkainta palkintoa.

Vaahterapaidoissa viilettävä hyökkääjä Claude Giroux saa Tshekki-ottelussa hyvän ystävänsä ja seurakaverinsa vastaan. Hän joutuu nimittäin kohtaamaan Tshekin puolella kapteenina toimivan Jakub Voracekin.

– Olemme todella hyviä kavereita ja arvostan häntä todella, mutta nyt hän on vastustaja. Hän rakastaa pelata kotimaalleen ja niin minäkin. Voi olla, että tarjoilemme toisillemme pari taklausta, Giroux kommentoi medialle harjoitusten jälkeen.

Kanadan supertähdeltä kyseltiin myös, kumpi on perjantaina nähtävissä taklaustilanteissa vahvempi.

– Hän (Voracek) on lihavampi, joten luultavasti hän, Giroux vitsali naurattaen mediaa.

Giroux uskoo Tshekin kaatuvan

Kanadan ja Tshekin kohtaamisesta on varmasti tulossa erittäin kovatasoinen kohtaaminen, mutta Philadelphia Flyersin tähti uskoo, että Kanadalla on kaikki saumat voittoon.

– Tshekillä on hyvä joukkue paperilla ja niin on meilläkin. Tulee vastaan kuka vain, on joukkueemme nopein. Ja kun pelaamme hyvin joukkueena, on meillä hyvät mahdollisuudet voittoon, Giroux naulasi loppuun.

Kanadan ja Tshekin kohtaaminen käynnistyy Suomen aikaa kello 21.15.

Miikka Lahtinen, Pariisi
Twitter: @miikka_lahtinen