Pekka Rinne oli jälleen Nashville Predatorsin parhaimmistoa, kun NHL-joukkue koki niukan 1-2-tappion St. Louis Bluesille sarjan kuudennessa pelissä.

Suomalaisvahti pomppi, taisteli ja torjui tappiopelissä yhteensä 30 kertaa. Se ei auttanut voittoon, kun Predators hyytyi lopulta kolmannessa erässä.

Rintelle merkattiin ottelussa useampi upea torjunta. Yksi pelin upeimmista venytyksistä nähtiin jo avauserässä, kun suomalainen nollasi Bluesin Jaden Schwartzin komealla venytyksellään.

AtoZ Sports Nashville

@AtoZSports
Woah, Pekka Rinne.

Kiprsusoffin ohi

Rinne teki ottelussa samalla suomalaista NHL-pudotuspelihistoriaa. Peli oli suomalaiselle jo uran 57 peli kevään ratkaisupeleissä – se nosti vahdin ohi ennen kakkospaikkaa pitäneen Miikka Kiprusoffin.

Listan ykkösenä on Antti Niemi, jolla on 67 peliä vyöllään. Matkaa ykköstilaan on vielä siis 10 peliä. Niemellä on eniten myös voittoja tilillään – vahti on poistunut pudotuspeleissä voittajana 33 kertaa.

Rinteellä voittoja on nyt yhteensä 29 kappaletta. Kaksikon väliin mahtuu Tuukka Rask, joka on torjunut 30 voittoa pudotuspeleissä.

Pakkovoiton edessä ollut St. Louis Blues kavensi yön voiton myötä voitot tilanteeseen 2-3. Jatkopaikkaan tarvitaan neljä kiinnitystä.