Jääkiekkoilija Jani Rita on oiva esimerkki pelaajasta, joka on löytänyt aktiiviuransa jälkeen heti helposti muuta tekemistä.

Keväällä 2016 hokkarit naulaan lyönyt ex-Leijonat-hyökkääjä ehti opiskella pelajaauransa aikana hiljalleen kauppakorkeakoulussa. Sen myötä elämä sai heti luontevan suunnan, kun peliura tuli Jokereissa päätökseen.

Rita vieraili Leijonat.comin ja Bar & Bistro Kipinän asiantuntijana. Samalla keskusteltiin myös jääkiekkoilijoiden opinnoista.

– Oli huomattavasti helpompi jatkaa opiskelua, kun peliuran päättymisen jälkeen opintoja on enää muutama vuosi jäljellä. Sen takia suosittelen kyllä kaikkia miettimään, mikä on se oma juttu. Itsekin kävin yhdeksän vuotta kanditutkielmaa hiljalleen eteenpäin, Rita muistelee.

Espanjaa KHL-reissuilla

Pelireissuilla lukeminen oli vaikeaa. Mutta vapaapäivinä oli hyvä silloin tällöin tarttua koulukirjaan.

– Varsinkin nuorena on aikaa, kun ei ole vielä perhettä. Sanoisin, että kannattaa sen pleikkarin sijasta tarttua koulukirjaan, jos yhtään jaksaa. Se on aina hyvä vaihtoehto – usein se tuo myös vastapainoa lätkään – sillä saa aina ajatukset muualle, Rita summaa.

Nykyaika tarjoaa aivan uudenlaisia mahdollisuuksia opiskeluun. Rita paljastaa käyneensä yhden espanjan kielen kurssin kännykkäsovelluksen avulla.

– Tein sen kurssin samalla kuin kiersimme Jokereiden kanssa Venäjää. Mulla oli napit korvilla ja opiskelin reissussa, Rita virnistää.

Miten jääkiekkopiirit suhtautuvat nykyään opiskeluun? Katso koko haastattelu tästä:

Suomen seuraava ottelu on sunnuntaina noin klo 17.15. Kipinän asiantuntijatuolille tulee tuolloin noin 40 minuuttia ennen ottelun alkua NHL:n supertähtiosastolle noussut Rasmus Ristolainen.

Ristolaisen kuulumisia ja arvioita Ranska-ottelusta voit seurata myös Leijonat.comin Facebook-sivujen LIVE-striimissä.