Bar & Bistro Kipinän asiantuntijana keskiviikkona vieraillut ja Leijonat.comin Facebookissa livestriimattu ex-Leijonapeluri Sami Helenius luottaa Suomeen.

Slovenia-ottelu oli ajoittain Leijonille vaikea, mutta peli kääntyi lopulta Suomen 5-2-voittoon.

– Voitto tuli, se tärkeintä. Tasoero oli hirveä, Suomi loi paikkoja törkeästi, mutta viimeistely ontui. Tästä voitosta saatiin kuitenkin Itseluottamusta seuraavaan peliin ja olen edelleen sitä mieltä, että Suomi taistelee mitaleista näissä kisoissa, Helenius totesi keskiviikkoiltana Bar & Bistro Kipinässä.

Helenius löysi ottelusta positiivista ja negatiivista.

– Negatiivista oli se, että (Harri) Säteri ei maalilla vakuuttanut, toki oli maalivahdille vaikea peli, mutta kyllä sitä pitää pitää itsensä skarppina. Positiivista; Järvisen Joonas oli äijämäinen pakki, (Tomi) Sallinen sai ekassa pelissä maalin. Kiva nähdä tällaisia onnistumisia. Nuori pelaaja Markus Hännikäinen on työmyyrä, eikä ole pisteillä mellestänyt, nyt sai onnistumisen. Kaikki tämä ruokkii Suomen menestyksen eteen, Helenius listaa.

Viikonloppuna Suomella on edessä kaksi ottelua. Lauantaina vastaan asettuu Norja ja sunnuntaina Sveitsi.

– Uskon, että Suomi on oppinut kisojen aikana sen, että marginaalit on pienet ja joka peliin pitää antaa 110 prosenttiset tehon niin henkisesti kuin pelillisesti, muuten voi käydä ohrat. Lauantaina ja sunnuntaina Suomi tulee kairaamaan voitot molemmista otteluista, Helenius luottaa.