KÖLN. Ruotsin ja Minnesota Wildin takalinjoilla isossa roolissa pelaava Jonas Brodin uskoo, että Mikko Koivulla on hyvät mahdollisuudet arvostettuun NHL-palkintoon.

Minnesota Wildin kapteeni on ehdolla NHL:n parhaaksi puolustavaksi hyökkääjäksi. Arvostettu Selke Trophy jaetaan muiden palkintojen tapaan kesällä NHL:n palkintogaalassa.

– Koivun pitäisi voittaa. Hän on todella hyvä kahden suunnan sentteri – uskon, että hänellä on todella hyvät mahdollisuudet saada palkinto mukaansa. Toivotaan parasta, Brodin summaa Leijonat.comille.

Ruotsalainen on seurannut viiden kauden aikana läheltä Koivun toimintaa. Kokenut turkulainen saa ruotsalaistähdeltä luonnostaan paljon kehuja.

– Hän on loistava kapteeni. Muistan, kuinka hän auttoi minua varsinkin ensimmäisellä kaudellani NHL:ssä. Hän on todella hyvä tyyppi ja hieno pelaaja, Brodin ynnää.

MM-kisoista piristystä kevääseen

Wildin mennyt kausi NHL:ssä oli varsin kaksijakoinen. Runkosarja oli upeaa ilotulitusta, kun joukkue taisteli tiensä läntisen konferenssin kakkospaikalle.

Joukkueen peli alkoi kuitenkin yskiä jo alkukeväästä. Pudotuspeleistä tuli katastrofi, kun St. Louis Blues lähetti joukkueen kesälomille jo avauskierroksella.

Brodin teki nopean päätöksen ja liittyi välittömästi Ruotsin maajoukkueen matkaan. Päätös oli helppo.

– Kun minulle soitettiin, sanoin heti tulevani! Meillä oli rankka pudotuspelisarja Minnesotan kanssa, joten en epäröinyt hetkeäkään. Halusin jatkaa pelejä. Ruotsin edustaminen on aina hieno juttu, Brodin avaa.

Ruotsilla on kasassa kenties historiallisen kovia MM-ryhmä. Tuoreiden vahvistusten myötä maajoukkueessa pelaa hurjat 19 NHL-miestä.

– Meillä on todella paljon taitoa joukkueessa. Meidän pitää vain saada kaikki otettua irti tästä ryhmästä. Ei pidä unohtaa, että kisoissa on paljon myös muita kovia joukkueita, Brodin virnistää rauhalliseen tyyliinsä.

Ilari Isotalo, Köln
Twitter: @IlariIsotalo