PARIISI. Leijonilla on lauantaina pakkovoiton paikka, kun vastaan asettuu Norja.

Joukkueet lähtevät otteluun tasapisteistä, sillä kumpikin joukkue on neljän ottelun jälkeen seitsemässä pisteessä. Voitolla toinen joukkue on vahvoilla jatkopaikan suhteen, mutta häviävä osapuoli joutuu erittäin vaikeaan tilanteeseen.

Norja on kukistanut MM-turnauksessa Ranskan ja Slovenian. Tappiot ovat tulleet Sveitsiä ja Tshekkiä vastaan. Tshekille joukkue taipui vasta jatkoajalla.

Leijonat.com listasi kolme norjalaispelaajaa, joiden kanssa Suomi saa olla tarkkana.

Patrick Thoresen

33-vuotias Thoresen on todellinen arvokisakonkari, jolla löytyy myös seurajoukkuetasolta yli 100 ottelun edestä NHL-kokemusta. Thoresen tekee hurjasti töitä ja tykkää pelata aggressiivisesti. Takoi tällä kaudella Sveitsin NLA-liigassa 50 otteluun tehot 18+27=45. MM-turnauksessa jo tehot 3+3. Tämän konkarin kanssa saa olla hyvin tarkkana.

Mathis Olimb

31-vuotias Olimb on tuttu pelaaja suomalaisillekin. Pelasi Jokereissa toissa kaudella, muttei istunut missään vaiheessa kunnolla joukkueeseen. Taitava hyökkääjä ja hyvä luistelija. Ei pelannut kuluneella kaudella huikeaa kautta seurajoukkuetasolla, mutta aloittanut MM-kisat vahvasti. Neljään otteluun mies on tehtaillut tehot 1+2. Muodostaa Thoresenin ja veljensä kanssa kovan ykkösvitjan.

Ken Olimb

28-vuotias nuorempi Olimb on tänä päivänä isoveljeään parempi kiekkoilija. Pienikokoinen hyökkääjä omaa hyvät kädet ja taitaa pisteiden teon. Neljään MM-otteluun mies on viimeistellyt tehot 2+3. Edellä mainitun kaksikon ohella tämän miehen kanssa voi tulla ongelmia.

Miikka Lahtinen, Pariisi
Twitter: @miikka_lahtinen