PARIISI. Leijonat joutuu tiistaina MM-turnauksensa kovimpaan testiin, kun vastaan asettuu hallitseva maailmanmestari Kanada.

Vaahterapaitojen joukkue on rakennettu nälkäisistä NHL-tähdistä ja joukkue pelaa erittäin viihdyttävää jääkiekkoa.

Kanadan joukkueesta löytyy erittäin mielenkiintoisia nimiä. Leijonat.com listasi kolme kanadalaispelaajaa, joiden kanssa Suomen pitää olla erityisen tarkkana.

Nathan MacKinnon

Koko MM-kisojen parhaimpiin pelaajiin lukeutuva MacKinnon on nakuttanut tässä turnauksessa jo tehot 5+6. Hyvin monipuolinen pelaaja lukee peliä erinomaisesti ja tekee tuhoisasti tulosta. Kanadalainen on myös erittäin vauhdikas luistelija.

Claude Giroux

Kanadan kapteenia ei voi ylistää liikaa. Giroux on hyvin kokenut pelaaja, joka ratkaisee tarvittaessa tämän kaltaisia otteluita. Kanadalaistähti pystyy pelaamaan hyökkäyksessä joka paikalla, sekä yli- ja alivoimalla. Giroux takoo kaudesta toiseen rapakon takana yli 50 tehopistettä. Tämä kertonee tarpeeksi miehen vaarallisuudesta.

Mitch Marner

Kanadan junnuosaston tähti. Pelasi huikean tulokaskauden NHL:ssä paukuttaen peräti 61 (19+42) tehopistettä. Marner on erittäin nopea pelaaja, joka omaa taitavat kädet. Takonut tässä turnauksessa kolmos- ja nelosketjussa tehot 2+5. Tämän nuorukaisen kanssa Leijonien puolustuksella tulee kiire.

Miikka Lahtinen, Pariisi
Twitter: @miikka_lahtinen