Nashville Predatorsin Pekka Rinne pelaa NHL:ssä huimaa pudotuspelikevättä.

Rinne on johdattanut Predatorsin finaaleihin asti ja ollut kolmessa edellisessä pudotuspelisarjassa joukkueensa tukipilari. Samalla on syntynyt myös seurahistoriaa, sillä Nashville ei ollut koskaan aiemmin edennyt pudotuspelien toista kierrosta pidemmälle.

Entinen joukkuetoveri Niklas Bäckström kehuu Rinteen huimaa virettä. Parivaljakko treenaa yhä kesäisin yhdessä ja Bäckström seuraakin kollegansa otteita hyvin tarkasti. IFK-vahti sanoo, ettei ole koskaan nähnyt Rinteen pelaavan niin hyvin kuin nyt.

– Hän pelaa joka ilta samalla tasolla. Hän on todella rauhallinen, eikä hänen tarvitse tehdä paljoakaan maalilla. Hän saa näyttämään sen tällä hetkellä todella helpolta. Siksi uskon, että hän pelaa nyt parhaiten mitä olen koskaan nähnyt hänen pelaavan, Bäckström sanoo The New York Timesille.

Vaikka Rinne päästi ensimmäisessä finaalissa taakseen viisi maalia, on hänellä yhä pudotuspelien paras päästettyjen maalien keskiarvo (1,83). Seuraava ottelu Nashville Predatorsin ja Pittsburgh Penguinsin välillä pelataan ensi yönä.