Ruotsin jääkiekon pääsarjassa SHL:ssä pelanneista suomalaisista peräti yhdeksän pelaajaa on vielä ilman sopimusta ensi kaudeksi.

Nimekkäimpinä pelaajina vapailla markkinoilla ovat vielä ainakin toistaiseksi Växjö Lakersin hyökkääjät Olli Palola sekä Ville Leino. Suomalaishyökkääjät esiintyivät viime kaudella SHL:ssä vakuuttavasti.

Muita vapaita nimiä ovat: Joel Mustonen (Örebro HK), Siim Liivik (Örebro HK), Teemu Laakso (Växjö Lakers), Tony Pappila (Malmö Redhawks), Niklas Fogström (Linköping HC), Anssi Salmela (Linköping HC) ja Teemu Laine (HV71). Pelaajista Pappila on syntynyt Ruotsissa, mutta omistaa myös Suomen passin.

Kaikki pelaajat neuvottelevat vielä tulevista osoitteistaan, mutta varmaa on, etteivät kaikki jatka enää samoissa seuroissa. Muun muassa Liivik, Laine sekä Laakso ovat jatkamassa uraansa muualla.