Florida Panthersin uusi päävalmentaja on kanadalainen Bob Boughner. Seura tiedotti asiasta maanantaina verkkosivuillaan.

46-vuotias Boughner on toiminut aikaisemmin valmentajaurallaan muun muassa Columbus Blue Jacketsin sekä San Jose Sharksin apuvalmentajana. Päävalmentajana hän on toiminut OHL:n Windsor Spitfiresissa.

– Perusteellisen etsimisen jälkeen meillä on ilo toivottaa Bob tervetulleeksi Panthersin päävalmentajaksi. Hän näkee pelin nykyaikaisella tavalla ja on innokas tekemään yhteistyötä nuorien pelaajien kanssa, Floridan GM Dale Tallon kertoi seuran verkkosivuilla.

– Bob teki haastatteluprosessin aikana meihin vaikutuksen valmistautuneisuudellaan, intohimollaan, tietämyksellään sekä omistautumisellaan peliä kohtaan. Uskomme, että hän on oikea valmentaja saamaan meidät takaisin kilpailuun kohti tavoitettamme, eli Stanley Cupia, Tallon hehkutti.

Boughner tulee ensi kauden aikana myös enemmän tai vähemmän tutuksi suomalaisille NHL:n seuraajille, sillä Floridassa kiekkoilevat hyökkääjät Jussi Jokinen, Aleksander Barkov sekä Henrik Haapala.

Boughner pelasi itse NHL-urallaan puolustajana lähes 700 ottelua.