Sidney Crosby oli lopulta ylivoimainen valinta NHL:n pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Pittsburgh Penguinsin supertähti sai 15 äänestäjältä 11 ykköstilaa. Myös neljä muuta äänestäjää nostivat Crosbyn kolmen parhaan pelaajan joukkoon.

Toiseksi äänestyksessä nousi Penguinsin Jevgeni Malkin. Venäläistahti sai kolme ykköstilaa sekä 11 kakkostilaa.

Kolmanneksi äänestettiin tulokashyökkääjä Jake Guentzel, joka sai yhden ykköstilan. Penguisin hyökkääjä nousi kevään ratkaisupeleissä kaikkien aikojen tehokkaimmaksi tulokkaaksi: hän sivuutti Ville Leinon ja Dino Ciccarellin piste-ennätystä.

Muut kaukana kärjestä

Penguins-kolmikon jälkeen muut pelaajat saivat vain sattumanvaraisia kolmossijoja. Listalle nousivat Penguins-molari Matt Murray, Nashville Predatorsin tähtipakki P.K. Subban, Penguins-konkari Phil Kessel sekä Ottawa Senatorsissa hurmannut Erik Karlsson.

Tulos on yllättävä: Nashville Predatorsin suomalaisvahti Pekka Rinne oli vielä ennen finaaleja monen asiantuntijan papereissa ykkössuosikki Conn Smythe Trophyn voittajaksi. Vaikkei suomalainen romahtanut finaaleissa, oli ratkaisupeleillä jopa yllättävän suuri rooli äänestyksessä.

Nolla ääntä on karu palkinto upeista pudotuspeleistä. Varsinkin, kun äänestykseen nousi mukaan Karlsson, joka ei päässyt edes finaaleihin asti.

Arvokkaimman pelaajan valitsivat Pohjois-Amerikan kiekkotoimittajat.

PHWA

@ThePHWA
Voting totals for the Conn Smythe Trophy as voted on by members of @ThePHWA: