Suomalaislupaus Miro Heiskasesta povataan koko NHL-varaustilaisuuden kärkipakkia.

Isokokoinen ja monipuolinen pakki nousee eri arvioissa todella korkealle. On mahdollista, että nuori suomalainen menee koko tilaisuuden ensimmäisillä varausvuoroilla.

Heiskasen tuntee loistavasti nuorukaista HIFK:ssa valmentanut Antti Törmänen. Valmentaja ylistää sensaatiomaisesti SM-liigaan noussutta pakkia.

– Hänellä on loistavat lahjat tähän lajiin, ja hän tekee periaatteessa koko ajan oikeita päätöksiä jäällä. Hän tietää, milloin kiekko pitää purkaa laidan kautta pois omalta alueelta tai milloin pitää käynnistää nopea hyökkäys. Sellaista peliälyä tarvitaan NHL:n pienemmissä kaukaloissa. Peliäly on avaintekijä hänen erinomaisessa pelaamisessaan, Törmänen kertoo NHL:n suomenkielisillä sivuilla.

Heiskasen perässä riittää NHL-seuroja. Kuvaavaa on, että suomalaista haastatteli NHL Combine -kutsuleirin yhteydessä peräti 28 organisaatiota.

Törmänen ei ylläty kiinnostuksesta Heiskasen ympärillä.

– Kun hän tuli rinkiimme toukokuussa 2016, ajattelin, että hän pelaisi vielä vuoden junioreissa ja saisi siellä pelikokemusta. Mutta heti kättelyssä tuli selväksi, että tämä kaveri pelaa taatusti meidän joukkueessamme, Törmänen muistelee.