NHL:ään varattu suomalaislupaus Joni Ikonen aikoo jatkaa uraansa Euroopassa vielä toistaiseksi.

18-vuotias hyökkääjä varattiin tänä kesänä NHL:ään, kun Montreal Canadiens huusi Ikosen nimen toisella kierroksella varausnumerolla 58. Tämän jälkeen nuorukainen liittyi joukkueen NHL-lupausten leirille, jossa hän on jättänyt itsestään hyvän kuvan.

– Minusta oli tärkeää, että jätin hyvän vaikutelman itsestäni tällä kehitysleirillä. Täällä oli mukana hyviä pelaajia, ja oli rahoittavaa nähdä, että voisin pelata heidän kanssaan, Ikonen kertoi TVA Sportsin haastattelussa.

Ruotsi tai Suomi

Pohjois-Amerikkaan nuorella suomalaishyökkääjällä ei ole kuitenkaan kiire, sillä hän aikoo jatkaa uraansa Euroopassa. Ikonen on pelannut viimeiset kaksi kautta Frölundassa, josta hän hakee nyt entistä isompaa ruutua.

– Haluan pelata aikuisten sarjassa ja pelata isossa roolissa. Kolmos- tai nelosketju ei ole vaihtoehto, Ikonen kertoi.

– Opin monia asioita, mutta minun on selvitettävä, mikä minulle on parasta. Haluan pelata jonain päivänä Montrealissa, joten minun on tehtävä oikeita valintoja päästäkseni sinne, suomalaislupaus jatkoi.

Ikosella on voimassa oleva sopimus Frölundan kanssa, mutta kyseessä on yksi Euroopan kovimmista joukkueista. Jos nuorukainen haluaa puheidensa mukaisesta suuren roolin miesten peleissä, voi kanadalaismedian mukaan hyvinkin olla, että hän suuntaa ensi kaudeksi SM-liigaan.