Florida Panthers varasi kesän varaustilaisuudessa kaksi suomalaispelaajaa. Lisäksi se solmi sopimuksen sopimuksettoman Henrik Haapalan kanssa.

Viimeisen viiden vuoden aikana Panthers on varannut suomalaishyökkääjän kolmen ensimmäisen kierroksen aikana peräti neljänä vuonna. Syy tähän on yksinertainen.

– Meillä on loistava kykyjenetsijä Suomessa. Hänen takiaan saimme Aleksander Barkovin ja Henrik Borgströmin. Luotamme todella hänen vaistoihinsa ja näkemykseensä, Panthersin GM Dale Tallon kertoo NHL.com-verkkosivulla.

Tallonin mainitsema loistava kykyjenetsijä on Columbus Blue Jackets GM Jarmo Kekäläisen veli Jari. Kekäläinen on toiminut Panthersin palveluksessa jo vuodesta 2002.

Borgström, sekä tämän kesän varaukset Aleksi Heponiemi ja Sebastian Repo ovat saaneet erinomaista palautetta Panthersilta. Seura jopa uskoo, että uudet hankinnat ovat yhtä lupaavia kuin Barkov. Kiitos miehien kaappauksista kuuluu jälleen Kekäläiselle.

– Suomessa on paljon loistavia kykyjenetsijäitä, mutta Jari on ilmiömäinen työssään. Hän on tehnyt loistavaa työtä löytämällä korkealuokkaisia suomalaisia pelaajia, seuran kykyjenetsijöiden johtaja Jason Bukala kehuu.