Buffalo Sabresiin kesän varaustilaisuudessa kolmannella kierroksella varattu Oskari Laaksonen tuntee hyvin joukkueen maalivahtilupaus Ukko-Pekka Luukkosen.

Kaksikko ehti viettää paljon aikaa seuran tulokasleirillä. Puolustajan paikalla viihtyvä Laaksonen hehkuttaa maamiestään estoitta – nuorukaiset ovat pelanneet aiemmin vastakkain A-nuorten SM-liigassa.

– Hän on aivan valtava! Olen tehnyt hänelle kerran maalin A-junioreissa. Ammuin silloin lämärin – ja hänen edessään oli noin 100 tyyppiä maskissa – sen takia kiekko meni sisään, Laaksonen nauratti buffalolaismediaa.

Ilveksen junioreissa pelannut Laaksonen on vielä tuntematon nimi suurelle kiekkoyleisölle. Luukkonen on ehtinyt hurmata jo Pikkuleijonien matkassa. Buffalon leirillä kaksikko on silti samassa jamassa – molemmat pääsivät näkemään ensimmäistä kertaa, miltä arki NHL-organisaatiossa näyttää.

Laaksonen kehuu maamiestään. Kaksikko on vaihtanut paljon ajatuksia leirin aikana.

– Hän on loistava tyyppi. Todella hauskaa seuraa, Laaksonen kiteyttää.