Jonathan Marchessaultin viime kausi taalajäillä oli vailla vertaansa. Laitahyökkääjän paikalla viihtyvä kanukki mätti 75 NHL-otteluun 30 maalia ja saalisti 21 syöttöpistettä. Ennen tätä parhaalla NHL-kaudellaan hän oli nakuttanut vaatimattomat 18 pistettä.

Huikeat näytöt ja joukkueen sisäisen pistepörssin kolmossija eivät riittäneet jatkolappuun, sillä miehen tie vei suojaamattomien listalle ja sitä kautta Vegas Golden Knightsiin.

Vincent Trocheckia ainoastaan kolme pistettä ja Aleksander Barkovia pisteen vähemmän tehnyt 26-vuotias hyökkääjä on ihmeissään kesän tapahtumista.

– En tiedä, miksi minua ei suojattu. Olin yllättynyt, Marchessault sanoi NHLPA:n Charity Golf-turnauksessa Sportsnetille.

Barkovinkin kanssa samassa ketjussa pelannut kanadalainen otti viime kaudella roolia mainiolla tavalla. Kommenteista voisi päätellä, että kauppa on Floridasta roolinsa löytäneelle kanadalaiselle tunteikas.

– Yritin antaa kaiken, mitä minusta lähti viime vuonna. Kaikki kysyivät minulta, olisinko suojattu vai en. Vastasin, että annoin kaiken, mitä minulla oli. En kadu mitään, Marchessault pyörittelee.

Ensi kaudella rooli vain kasvanee. Vegas Golden Knightsiin vuoden pahvin tehnyt laituri on astumassa jälleen isoihin saappaisiin.

– Haluan olla suuremmassa roolissa, ja luulen, että he ovat valmiita antamaan minulle sitä. Minun on vain vastattava odotuksiin.