KalPalle tulossa roppakaupalla tehopisteitä – SM-liigan tuoreet pelaajat silkkaa timanttia

© Kuva: Juha Tamminen

Vaikka pelit eivät SM-liigan kaukaloissa olekaan vielä alkaneet, riittää jääkiekkofanaatikoille kesälläkin jännitettävää.

Suurin mielenkiinto kesällä kohdistuu joukkueiden pelaajaliikehdintään. Leijonat.com kasasi eilen top5-listan sopimuksettomista SM-liigapelaajista. Nyt vuorossa on viiden parhaan uuden SM-liigapelaajan listaus.

SM-liigajäille liikehdintä on ollut jälleen hurjan kovaa, sillä viiden parhaan ulkopuolelle jäi pelaajia, jotka nousevat parrasvaloihin ensi kaudella.

TOP5: SM-liigaan siirtyneet pelaajat

5. Alex Lavoie, KalPa

– Väkkäräkinttuinen ja hyväkätinen kanukki tekee peliä hyökkäyssuuntaan hyvin. Yhdysvaltojen ammattilaisjääkiekkoliiga ECHL:n kautta Ruotsin Allsvenskaniin ja sieltä KalPaan päätynyt hyökkääjä osaa viime kauden näyttöjen perusteella myös ison kaukalon salat. Viime kaudella Ruotissa syntyi 61 otteluun 59 pistettä.

4. Jarkko Immonen, JYP

– Kahdesti olympiapronssia voittanut sentteri pärjää kelvollisesti myös kivenkovalla kansainvälisellä tasolla, Vancouverin ja Sotshin mitalit kertokoot tästä. Illasta toiseen varma suorittaja antaa joukkueelleen laajasti osaamista hyökkäämiseen, sillä viime vuosina hän on onnistunut tasaisesti sekä maalaamaan että pohjustamaan maaleja NLA:ssa ja KHL:ssä.

3. Mathew Maione, KalPa

– Kanadan ja Italian passit omistava tehopakki on tehnyt urallaan käsittämättömän määrän pisteitä sarjasta riippumatta, sillä esimerkiksi viime kaudella tehoja kertyi Slovakiassa HK Banska Bystrican paidassa yli piste per peli -tahtiin. Hyvin liikkuva puolustaja tuonee osaamista joukkueensa hyökkäysten tukemiseen ja ylivoimapelaamiseen.

2. Tomas Zaborsky, Tappara

– Vaikean Ruotsissa vietetyn kauden jälkeen Suomeen palaava Zaborsky tuo Tapparan jo muutenkin jäätävän kovaan maalintekoarsenaaliin huikean potkun osaamista lisää. Laukaus ja hyökkäyspään juonikkuus ovat SM-liigan eliittiä ensi kaudellakin.

1. Ilari Filppula, TPS

– Turussa Suomen mestaruutta keväällä 2010 juhlinut sentteri nousee kovista kovimmaksi. Kiekollisesti näppärä ja peliä edelleen tietokonemaisesti Sebastian Ahon tavoin lukeva hyökkääjä saa laiturinsa näyttämään heikompanakin päivänä hyviltä nerokkaiden ratkaisuiden ansiosta. Pisteet eivät aina kerro koko totuutta miehen kokonaisvaltaisesta työstä.