SM-liigassa odotetaan jo kuumeisesti tulevaa syksyä. Vaikka kaukaloissa on hiljaista, valmistautuvat organisaatiot vauhdilla ensi kauteen.

Samalla moni joukkue on jo kasattu valmiiksi ensi syksyä ajatellen. Siitä huolimatta pelaajamarkkinoilta löytyy läjä huippupelaajia, jotka ovat vielä kokonaan ilman sopimusta.

Leijonat.com nostaa esille viisi kiinnostavinta yhä vapaana olevaa SM-liigapeluria. Listalle mahtuu sekä kokemusta että taitoa.

TOP5: Sopimuksettomat SM-liigapelaajat

5. Justin Hodgman, Pelicans

– Pelicansin taiteilijasielu olisi huippuvahvistus moneen eri seuraan. Vaikka otteet välillä ailahtelevat, on kanadalainen osoittanut useana vuotena olevansa huippupelaaja SM-liigaan.

4. Niklas Hagman, HPK

– Kokenut Hagman päätti viime kautensa HPK:ssa. Rutinoitunut leijonakonkari on oikeassa roolissa yhä käyttökelpoinen sotaratsu SM-liigaan. Ura saattaa jatkua ulkomailla.

3. Michael Keränen, Ilves

– Entä mitä tekee Keränen, joka siirtyi viime kaudella ison kohun saattelemana Ilvekseen? Vaikka kokonaisuutena vuosi oli vaikea, on Keränen yhä huippunimi kotoiseen pääsarjaan.

2. Michel Miklik, JYP

– JYPin viime kauden huippuhankinta on yhä ilman sopimusta. Monipuolisella hyökkääjällä riittää ottajia varmasti myös muissa sarjoissa – sen myötä jatko SM-liigassa hyvin epävarmaa.

1. Dave Spina, TPS

– Spina on noussut viime vuosien aikana profiilipelaajaksi SM-liigaan. Taitava ja sähäkkä hyökkääjä on silti vielä sopimusta. Tähyilee pelipaikkaa todennäköisesti myös muista huippusarjoista.