Philadelphia Flyersin tähtisentteri ja monivuotinen kippari Claude Giroux on ainakin tehojen valossa ollut NHL-jäillä viime vuosina pahassa laskusuhdanteessa.

Kaudella 2013-2014 pisteitä syntyi yhteensä peräti 92, sitä seuraavalla sesongilla 73, kaudella 2015-2016 tehoja kertyi pudotuspelit mukaan lukien 68 ja viime talvena enää 58 kappaletta.

Philadelphiassakin pelannut NHL-legenda Jeremy Roenick arvostaa kanadalaista, mutta samalla hän löytää syyt Giroux’n tehojen valossa laskusuhdanteisiin vuosiin.

– Giroux on yksi suosikeistani NHL:ssä, ja kaveri, jota kunnioitan. Syy menestymättömyydelle on se, että hän päästää kaiken päänsä sisälle ja etsii muita syyllisiä, legenda pyörittelee CSN Phillylle.

– Hänen on vain päästävä takaisin peliin sisään, alkaa hyökkäämään, ja olla välittämättä siitä, mitä media tai fanit sanovat. Hän on maailmanluokan pelaaja.

Giroux on siis jääkiekkoilijana maailman mittapuulla supertähti. Kanadalaisen ei Roenickin mukaan pidä tehdä mitään poppakonsteja palatakseen aivan huipputasolle vaikeammista viime kausista huolimatta.

– Hänen ei pidä kantaa huolta heikoista jaksoista, eikä välittää muiden mielipiteistä. Claude Giroux’n pitää olla vain Claude Giroux, Roenick pohtii keinoja siihen, kuinka pisteistä elävä sentteri nousisi jälleen tasolleen.