Tampa Bay Lightningin viime kausi oli joukkueelle ajoittaisista hyvistä ajoista huolimatta lopulta karmea pettymys. Nippu jäi vain pisteen päähän pudotuspelipaikasta käsittämättömän tasaisessa itäisessä konferenssissa. Sijoille 7-10 joukkueet päätyivät kaikki pisteen päähän toisistaan.

Tampan rakennustyömaa kohti ensi kautta valmistuu hyvää tahtia. Esimerkiksi hyökkääjä Ondrej Palat kirjoitti äskettäin kauteen 2021-2022 kantavan jatkosopimuksen, aiemmin joukkueen remmiin liittyi Chris Kunitz. Yli tuhat ottelua taalajäillä pelannut konkari uskoo uuteen nippuunsa.

– Kapteeni Steven Stamkos on dominoiva pelaaja, joka terveenä ollessaan vie koko organisaatiota eteenpäin. Puolustuksessa Victor Hedmanilla ja Dan Girardilla on playoff-kokemusta, Kunitz listaa NHL.comin sivuilla.

– Joukkueessa on myös nuoria, taitavia ja nopeita hyökkääjiä. Jos loukkaantumiset eivät vaivaa, näin dynaaminen joukkue voi voittaa kenet tahansa ja minä iltana tahansa.

Laitahyökkääjä on Lightningin miehistöön oiva vahvistus, ja miehen arvoa nostaa kokemuksen tuoma rauhallisuus. Sitä Tampa olisi tarvinnut keväällä taistelussa pudotuspelipaikoista.

Nyt kevään pettymys on kuitenkin taakse jäänyttä elämää.

– Uskon, että Lightningilla on hyvät mahdollisuudet voittaa Stanley Cup. Siksi tulin tänne, keväällä uransa neljättä Stanley Cup -pokaalia Pittsburgh Penguinsin paidassa juhlinut laitahyökkääjä täsmentää.