Osa SM-liigaseuroista on saanut kovia vahvistuksia takalinjoilleen kesän aikana.

Yksi puhutuimmista siirroista oli puolustaja Libor Sulakin saapuminen Lahden Pelicansiin, mutta pian siirron jälkeen Tshekin maajoukkuepelaaja solmi NHL-sopimuksen. Tästä syystä häntä ei välttämättä nähdä ensi kaudella SM-liigassa.

Saman kohtalon koki myös Kärpät, kun KalPasta saapunut Joonas Lyytinen teki sopimuksen Nashville Predatorsin kanssa. Lyytisenkin ensi kauden pelipaikka on silti vielä auki.

Hallitseva Suomen mestari Tappara on puolestaan vahvistanut joukkuettaan kovilla nimillä. Puolustukseen on saapunut viime kaudella Leijonistakin tutut Mikko Lehtonen, Niko Mikkola sekä Veli-Matti Vittasmäki.

Leijonat.com listasi alle viisi SM-liigaseurojen kovinta puolustajahankintaa.

5. Niko Mikkola, Tappara

Mikkola siirtyi KalPasta Tapparaan ottaakseen seuraavan stepin urallaan. Viime kausien kehitys on ollut valtaisaa ja 194-senttinen puolustaja on noussut siitä syystä Leijonien rinkiin. St. Louis Bluesin NHL-varaus käänsi päitä joukkueen lupausten leirillä. Voi lähteä jo ensi kauden jälkeen Pohjois-Amerikkaan.

4. Mikko Mäenpää, JYP

34-vuotiaan Mäenpään parhaat pelivuodet ovat jo takanapäin, mutta edelleen voidaan puhua kovan luokan puolustajasta. Viime kaudella konkaripuolustaja iski Sveitsissä tehot 4+20=24, joka kertoo hänen annistaan hyökkäyssuuntaan. Valtava vahvistus JYPille, joka etsi siirtomarkkinoilta Mäenpään kaltaista vahvaa kiekollista puolustajaa.

3. Miika Koivisto, Kärpät

Koiviston nousujohteiset otteet on laitettu kiekkopiireissä tarkkaan merkille. 27-vuotias puolustaja ahmi viime kaudella suuria minuutteja Jukureiden takalinjoilla ja teki hyvää jälkeä hyökkäys- ja puolustussuuntaan. Puolustajien pistepörssikakkonen on Kärpiltä vaikuttava hankinta. Nähdään myös ensi talvena Leijonien matkassa.

2. Teemu Laakso, HIFK

HIFK:n huippuhankinnan yllä on omat riskinsä, mutta juuri tällä hetkellä Laakso on pelikunnossa. Kokenut suomalaispuolustaja on kärsinyt viime vuosina ikävistä loukkaantumisista, jotka ajoivat miehen takaisin kotiin. Kokemusta löytyy NHL:stä, KHL:stä ja SHL:stä. Kunnossa ollessaan SM-liigan parhaita pelaajia.

1. Mikko Lehtonen, Tappara

Lehtonen on Tapparan puolustukseen erittäin kova hankinta. Vasta 23-vuotias puolustaja kävi viime kaudella voittamassa HV71:n riveissä SHL:n mestaruuden ja palaa nyt takaisin Suomeen. Lehtonen on noussut ryminällä kansainväliselle tasolle, eikä syyttä murtautunut Leijonien MM-joukkueeseen. Jos kehitys jatkuu samanlaisena, jää Suomen kaukalot pian taakse.

Niukasti listan ulkopuolelle jääneet: Urho Vaakanainen (SaiPa), Veli-Matti Vittasmäki (Tappara), Mathew Maione (KalPa).